dimarts, 1 de maig del 2012

Setmana del 23 al 27 d'abril

Durant aquesta setmana es començarà un treball en xarxa per respondre a les necessitats educatives específiques de l'alumne de 5è de primària que presenta el trastorn conductual. Dijous, la meva tutora va poder parlar amb la psicòloga de CSMIJ, la qual es posarà en contacte amb la doctora del Servei de Neurologia i Pediatria de la Fundació Torres Bea on segueix tractament psicològic aquest alumne perquè sí que creiem que hi ha un tema de neurologia relacionat amb harmatoma talàmic la qual cosa provoca crisis comicials amb TC i aprenentatge, epilepsia i desconexions cerebrals, però també aquesta psicòloga creu que hi pot haver un problema de dinàmica relacional i possible maltractament per part del pare i ens ha presentat un full de demanda per a la treballadora social. Per altra banda amb aquest alumne s'ha començat la primera sessió del programa "Decideix" al grup classe on es troba ubicat per tal de col·laborar des de l'escola i treballar les habilitats socials tan necessàries per a la seva acceptació dins del grup-classe.
El programa "Decideix", el teniu en el bloc baixat en forma de PDF i  té la seva fonamentació teòrica en els cinc pensaments exposats al bloc i que respon a les quatre preguntes que han d'aprendre a fer-se els alumnes i que també estan exposades en el bloc.
Per altra banda estem treballant i assessorant a la mestra de primer de primària que té la nena que presenta greus dificultats en el llenguatge per poder respondre a les seves necessitats educatives específiques mitjançant programes alternatius. Un d'aquests programes és troba  al següent enllaç  http://www.catedu.es/arasaac/ i es tracta d'un programa basat en pictogrames. Aquesta nena rep reeducació per part d'una persona de la fundació ASPASIM que ve tots els dimarts i durant una hora treballa amb l'alumna de forma més personalitzada. El nostre objectiu és poder parlar amb aquesta persona i que ens assessori per poder preparar tot el tema de naturals sobre els animals mitjançant pictogrames. 
Pensem que tot això que s'engega aquest any s'haurà de continuar l'any que ve. Per això passarem als tutors un full de valoració personalitzat d'aquests alumnes on consti també les mesures o les propostes de suport de cara al curs vinent. Aquest full el penjaré en breu al bloc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada