dimarts, 20 de març del 2012

PRESENTACIÓ

El títol del meu projecte és: Atenció a la diversitat i escola inclusiva.
Aquest segon pràcticum el realitzo a l'escola on actualment treballo. És una escola concertada de Barcelona situada prop de la Plaça Lesseps de Barcelona al barri de Sarrià Sant Gervasi.
La meva tutora de pràctiques és la psicòloga del centre i és una persona compromesa, entre altres coses, en l'atenció a la diversitat i en la creació d'aules inclusives on tenen cabuda tots els alumnes amb les seves diferències.
La intervenció consisteix en assessorar a l'escola i al claustre de professors amb l'objectiu de trobar mètodes, estratègies i maneres d’organitzar la classe que permetin d’atendre i aprendre junts alumnes diferents, sense que cap en surti perjudicat, fins al màxim de les seves possibiltats. Això passa per organitzar la classe mitjançant un treball cooperatiu, personalitzar l'ensenyament aprenentatge i que els alumnes siguin el més autònoms possible entre altres coses.
El camí per aconseguir una veritable atenció a la diversitat de les aules passa per la creació d'aules inclusives on els alumnes com a futurs ciutadans, aprenen a conviure amb la diversitat que hi ha a la societat sense fer exclusions, desenvolupant actituds i valors que els ensenyin a viure en una societat plural i diversa.

2 comentaris:

  1. Hola Vicky em sembla que l'atenció a la diversitat és un dels aspectes que amb les ultimes reformes educatives s'ha volgut potenciar almenys en el paper.
    M'agrada troba gent preocupada per trencar barreres i fer un món obert per a tothom independentment de les dificultats.

    ResponElimina
  2. Hola Jesús: Gràcies pel teu comentari. La veritat és que el tema presenta les seves dificultats i que sempre fa por canviar, però aquests dies he llegit tant sobre el tema i quan veus que realment hi ha gent que ho ha portat a la pràctica penses i estic convençuda de que una altra manera de fer les coses és possible i amb un treball cooperatiu i personalitzat s'ha d'anar caminant cap a la inclusivitat dins l'aula.

    ResponElimina